Nyfødtfotografering av tvillinger

For en liten stund siden var jeg så heldig å ha to, små, nye gutter i studio. Nyfødte gutter. Så søte og så små.

For litt over 1,5 år siden gjorde jeg nyfødtfotografering av storebroren deres også, så tipper det er en mamma og en pappa som har hendene fulle om dagen! Men for en lykke å få tre barn!

Her er noen bilder av skjønningene.

Fotografering før jul?

Ønsker du foto før jul??? 📷🎄

Da er det lurt å bestille tid nå! Om 3 uker får familien min et nytt, lite medlem; nemlig en liten valp 💕 Så jeg booker inn svært få fotograferinger mellom 7. og 31.oktober. For da skal jeg ha mest fokus på denne lille fyren(som ikke har fått noe navn ennå)💙 Jeg har noen få ledige timer på lørdager og ettermiddager frem til desember😊 Men har selvsagt også timer på hverdager mellom 10 og 15 i slutten av september, og i november.

Send meg en mail, fyll ut kontaktskjema eller ring meg, så finner jeg en tid som passer for deg og dine 😄

Linda 😄📷

public.jpeg
public.jpeg

På ferie med mobilen som kamera

Så er sommeren her, og mange av oss skal ha ferie med familien. Om det er utenlandsreise, båtferie, hjemmeferie eller på besøk til venner, så er det hyggelig å ha noen fotografiske minner. Ikke alle er som meg som drasser med minst to kameraer. He, he. Men de fleste har med seg sin smarttelefon. Og den er jo super til å forevige sommerens gylne øyeblikk! Jeg må innrømme at selv om jeg har med kamera(er), så tar jeg også bilder med mobilen. Det er jo så enkelt og raskt, og gøy å legge ut på Instagram og andre sosiale medier. Jeg tenker at det aller viktigste med bilder er følelsen de gir, og minnene de vekker. Ikke at de skal være teknisk perfekte.

Så her kommer mine tips til hvordan få fine bilder med mobilen i sommer:

1.  Det første du bør følge med på er at linsen på mobilkameraet er fritt for smuss. Fingermerker, støv osv setter seg lett der når telefonen ligger i lomma eller veska.

2.  Det finnes jo så mange funksjoner på dagens mobilkameraer, så pass på at du faktisk kjenner kamerafunksjonene godt. Dette vil variere veldig fra telefon til telefon. Har den portrettfunksjon, hvordan starter du kamera raskt, er det ulike hurtiginnstillinger for landskap/nærbilder osv

3.  I fotografiet er lyset det viktigste. Ja, motivet er selvsagt viktig, men blir lyset helt feil, kan det ende med at motivet ikke en gang synes. Tenk alltid over hvor lyset kommer fra. Flytt deg gjerne rundt for å se hvordan lyset treffer motivet fra ulike vinkler. Hvor lyset faller har mye å si.

Hva slags lys har også mye å si for hvordan uttrykket i bildet blir. Knall sol kan gi harde skygger, men også tøffe silhuetter. Morgenlys og kveldslys er mykt, og vil gi mer ro i bildene. Sliter du med å fotografere personer i sola, så finn et skyggefullt sted. Alle tidspunkt på dagen kan være flott å fotografere i, men tenk igjennom hvilket uttrykk du ønsker. Ved fotografering inne, er det lurt å få hjelp av naturlig lys gjennom vindu eller dør.

4.  Det er sjeldent jeg bruker blitzen på mobilen, men skjer det, så er det stort sett i motlys. Er du på stranden med ungene og de har sola i ryggen, så prøv å bruke blitzen og se forskjell.

5.  En funksjon som de fleste mobilkameraer har er HDR-modus. Bruker du denne, tar kameraet flere bilder med ulike eksponeringer (hvor lyst/mørkt bildet blir) og setter de sammen til ett. HDR fungerer ekstra godt i situasjoner hvor det er store variasjoner i lyset, f.eks knall sol og skygge.

6.  Mobilkameraet vil automatisk måle lyset for deg, og hvor bildet skal være skarpt. Dette kan du overstyre ved å trykke på skjermen der du vil at fokus i bildet skal ligge. På mange telefoner kan du også dra fingeren opp eller ned ved siden av dette fokuspunktet for å gjøre bildet mørkere eller lysere. Denne funksjonen bruker jeg nesten alltid, og den er ekstra super på solnedganger!

7.  Ved landskapsbilder er det lurt å tenke på om horisonten er rett. Bildet blir mer harmonisk med en rett horisont. Du kan eventuelt gjøre horisonten skjev med vilje, for et mer spennende uttrykk. Men da er det lurt å overdrive så mye at det er tydelig at det var det uttrykket du var ute etter.

8.  Gå nærme! Spesielt når du skal fotografere mennesker, dyr eller nærbilder. Bruk beina, ikke zoomen. De fleste mobilkameraer har ikke optisk zoom (utenom noen av de helt nyeste modellene, da), og da vil du få bedre kvalitet i bildene dine om du går nærmere motivet enn å bruke kameraets zoom (hvis det er mulig).

9.  Vær kreativ! Tenk annerledes. Ta bilder i ulike vinkler; se opp, ned og til siden. Bruk gjerne et strå, blomst, skjerf eller annet foran linsa og lag flotte effekter og/eller forgrunn og dybde i bildet. Her er det bare fantasien som stopper deg.

10.  Ta vare på bildene. Når ferien er over, så sitter du igjen med mange fine fotominner. Husk å ikke bare lagre de på telefonen. Bruk en skytjeneste eller last de inn på pc og/eller harddisk. Det er alltid lurt å ha lagret gylne øyeblikk på mer enn ett sted!

Riktig god ferie!

Sommerhilsen fra Linda

 
Verdens Ende, Tjøme, iPhone 7

Verdens Ende, Tjøme, iPhone 7

Mini og familien

Nyfødtfotografering er i seg selv helt magisk! Man glemmer så innmari fort hvor liten en helt nyfødt baby er. For de er jo absolutt HELT nye når jeg fotograferer de. Som regel mellom 5 og 14 dager unge.

Det er så mye vakkert å fotografere på disse små; søte tær og trutmunn, vakre smil og morsomme gjesp. Men jeg synes også det er veldig verdifullt å fotografere den lille sammen med familien sin. Så husk det hvis du skal ta med babyen til nyfødtfotografering; familiebilder fra denne tiden er magisk å ha! Og jeg kommer nok til å prøve å overtale dere til et par familiebilder ;)

Linda

IMG_0165.jpeg
IMG_0163.jpeg
IMG_0164.jpeg

Velkommen til min nye hjemmeside!

Litt fornyelse trengs en gang iblant, og endelig er min nye side klar. Her finner du informasjon om fotograferinger, alle mine priser, en sniktitt inn i studio, og mange bilder å se på. Jeg anbefaler deg også å ta en titt innom «Foto med mening».

Legg gjerne igjen en kommentar med tilbakemeldinger på siden. Savner du noe? Er det noe du liker, eller ikke liker?

Linda

DSC_2714 b web.jpg